Γιώργος Μυλωνάκης – Vlatos Jazz


November 26, 2022 @ 12:00 pm

Ο Γιώργος Μυλωνάκης γεννήθηκε στις 03/01/1988 στα Χανιά,κατάγεται από τα Περβολακια Κισσάμου και προέρχεται από μουσική οικογένεια.Ο παππούς του ήταν ο αείμνηστος (βιολατορας) Φοβακης Γεώργιος ή Φοβογιωργης.Η πρώτη επαφή με το βιολί ήταν σε ηλικία 6 ετών.Δασκαλοι του ήταν ο Μιχάλης Κουνελης,ο Κώστας Παπαδάκης ή Ναύτης, ο Πέτρος Καρμπαδακης και πολλοί άλλοι Κισσαμιτες καλλιτέχνες.

Ξεκίνησε από πολύ νωρίς να παίζει και να τραγουδα επαγγελματικά μιας και το πρώτο του γλέντι ήταν σε ηλικία 9 ετών.

Αποφοίτησε το Ωδείο Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου & Σελίνου και έχει διακριθεί 5 φορές με το πρώτο βραβείο σε μουσικούς διαγωνισμούς στην Κρήτη και 3 φορές με το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιους.

Επιπλέον, το 2005 και 2006 κατέκτησε τιμητική διάκριση ταλέντου πανελληνίως.

Το 2005 συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά του Στέλιου Λαϊνακη με τίτλο “Χαράμισα τις νύχτες μου”.

Έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με πάρα πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της Κρητική μουσικής ενώ έχει συμμετάσχει και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές.

Το 2016 συνθέτει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Μπήκες στη ζωή μου”,που κυκλοφόρησε στα social media.

Ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί στα media το τραγούδι με τίτλο “Το αντίο” ενώ και το 2018 κυκλοφορεί το τραγούδι “Ταξιδευτής και Ναυαγός”.

Παράλληλα, ασχολείται με την κατασκευή μουσικών οργάνων και ειδικότερα κατασκευή βιολιού.

Το 2020 ξεκινάει μια πολύ όμορφη συνεργασία με τον Σπύρο Παναγιωτάκη στο λαγούτο,τον Γρηγόρη Κονταξάκη στο λαγούτο και στο τραγούδι και τον Θοδωρή Γιανεννακη στα κρουστά,όπου το 2021 κανουν την πρώτη τους επίσημη μουσική εμφάνιση με μια σειρά από Κισσαμιτικα συρτά.

Αμέσως μετά με κοντυλιές του Στρατή καλογεριδη και ένα χρόνο μετά με μια διασκευή στη “χαραυγή” ( του δροσερού) και τον Χανιώτικο.

Σκοπός του συγκροτήματος είναι η διάδοσή και εξερεύνηση της Κισσαμιτικης μουσικής παράδοσης και γενικότερα της Κρητικής μουσικής.


Leave a Reply